PERSBERICHT

Amsterdam, 6 december 2011

Gratis doneren terwijl u online shopt

Maatschappelijk verantwoord bezig zijn, dat willen we toch allemaal. Alleen hebben we daar niet altijd het geld of de tijd voor. Daar is nu een oplossing voor. Via www.draagbij.nl wordt een deel van uw online aankopen zoals boeken, cadeaubonnen, computers,(kinder)kleding, reizen, speelgoed en telefoonabonnementen gestort aan goededoelen. Zonder daar een cent meer voor te betalen. Gratis doneren terwijl u online shopt dus. Met het oog op de feestdagen een zeer aantrekkelijk idee.

Het lijkt te mooi om waar te zijn: doneren aan giro 555, 3FM Serious Request en andere goede doelen terwijl u uw inkopen doet bij uw favoriete winkel. Op www.draagbij.nl kan dit al in twee muisklikken. Op de site www.draagbij.nl selecteert u uw goede doel en daarna één van de ruim 60 bekende webwinkels, die het leeuwendeel van alle verkopen op internet verzorgen. Bij een aankoop uit de webwinkel kan tot wel acht procent van de aanschafprijs door de webwinkel worden afgestaan aan draagbij. De ontvangen bijdragen worden door draagbij verdeeld over de goede doelen.

De vernieuwde site is sinds oktober 2011 online. De eerste 2 maanden zijn alle testen voor de volle 100% geslaagd. Iedereen kan nu in Nederland www.draagbij.nl gebruiken. Sinds de oprichting heeft Draagbij via stichting Kiva al aan 35 kleine bedrijven in 27 verschillende landen een microkrediet verstrekt.

Draagbij hoopt dat nog meer goede doelen baat krijgen met dit initiatief. In deze tijden van bezuinigingen een zeer gewenst alternatief.

www.draagbij.nl is een initiatief van Maurice van der Meché en Mark Lupker. Zij hebben geen commercieel motief. Wel beogen ze uiteindelijk de kosten te kunnen dekken. Minimaal 80% van de ontvangen bijdragen worden gegarandeerd uitgekeerd aan de goede doelen.

Noot voor de redactie

Bereikbaarheid initiatiefnemers:

Maurice van der Meché / Email: maurice@draagbij.nl

Aanvullende bronnen

Meer informatie: www.draagbij.nl/faq.html
Promotiemateriaal: www.draagbij.nl/promo.html

Gekozen doel:
Volg Draagbij
Stuur door: