Persbericht

Kosteloos bijdragen aan een betere wereld

Stichting Draagbij gevraagd voor Accenture Innovation Award

Landelijk – Door het unieke en slimme concept is Stichting Draagbij gevraagd deel te nemen aan de Accenture Innovation Award. Stichting Draagbij maakt het als eerste mogelijk voor consumenten om kosteloos bij te dragen aan een betere wereld. Via de site kies je een goed doel en daarna ga je naar de online winkel van je keuze. Deze winkel draagt vervolgens een percentage af aan de stichting en zij verdeelt de inkomsten onder de goede doelen.

‘Een geweldige kans om ons aan het grote publiek te presenteren' aldus Maurice van der Meché, een van de oprichters van Stichting Draagbij. ‘We zijn een stichting zonder winstoogmerk en doen dit vrijwillig. De meeste mensen geven graag een bijdrage aan goede doelen, maar tijd en geld ontbreekt vaak. Door online te consumeren –wat Nederlanders steeds meer doen- kun je nu gratis doneren, je bespaart tijd èn je stimuleert de economie. Er zijn al bijna 100 winkels aangesloten, van bol.com tot zalando, overzichtelijk ingedeeld op onze site http://www.draagbij.nl/. "

Draagbij is opgericht in 2009 door Maurice van der Meché en Mark Lupker. In oktober 2011 is de site compleet vernieuwd en profileert de stichting zich als platform tussen goede doelen en online winkels. In april van dit jaar is Draagbij een stichting geworden, een vorm die de niet-commerciële doelstelling van de oprichters benadrukt.

Het bedrijf Accenture organiseert dit jaar voor de derde keer de Innovation Awards voor de financiële sector, waar Stichting Draagbij aan deelneemt. Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. In elk van de vijf branches Media, Communications en High-Tech, Financiële Dienstverlening, Consumer Products & Agri, Health & Public Service en Energyis "De Blauwe Tulp” te winnen, de jaarlijkse juryprijs.

Elke sector kent ook een jaarlijkse publieksprijs. Voor de publieksprijs kan iedereen in Nederland in het najaar zijn voorkeur uitspreken door te stemmen op de website http://www.innovation-awards.nl/.
Een vakjury beoordeelt de concepten op innovativiteit, succes en potentie en maakt in november 2012 de winnaars bekend.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

 

Bereikbaarheid initiatiefnemers:

Maurice van der Meché, maurice@draagbij.nl 

Meer informatie www.draagbij.nl/faq.php

Promotiemateriaal www.draagbij.nl/promo.php

Gekozen doel:
Volg Draagbij
Stuur door: